PROBLEEMGEDRAG BIJ JE HOND

Hoe leuk honden ook zijn, het kan gebeuren dat er een probleem ontstaat met het gedrag van je hond. Hij luistert niet, is agressief naar andere honden, sleurt je tijdens wandelingen over straat of blaft de hele buurt bij elkaar als hij alleen thuis is. Met gedragsbegeleiding krijg je hulp bij het oplossen van het probleemgedrag.

 

MEDISCHE OORZAAK

Probleemgedrag kan ook te maken hebben met ziekte. Een hond die pijn heeft, kan bij aanraking agressief reageren. Zo voorkomt hij dat de zere plek wordt aangeraakt. Als het vermoeden bestaat dat de oorzaak medisch is, word je doorverwezen naar de dierenarts. Hij kan een lichamelijk oorzaak uitsluiten of behandelen.

 

CONSULT & OBSERVATIE

Voorafgaand aan het consult ontvang je een uitgebreide vragenlijst. Daarna volgt er een gesprek bij jou thuis waar we het gedrag bespreken, jouw verwachtingen en wat je werkelijk kan verwachten. Ook wordt het karakter van de hond bekeken en zijn gedrag geobserveerd. Al deze informatie heeft als doel de oorzaak en motivatie voor het gedrag te achterhalen. Pas als dat duidelijk is, kun je aan de oplossing gaan werken.

 

AANPAK ÉN AAN DE SLAG

Na het consult krijg je een plan van aanpak dat is afgestemd op de mogelijkheden van je hond en de meest haalbare oplossing voor jou of het hele gezin. Bij de tweede afspraak nemen we alles door en starten we samen met de handelingen die nodig zijn om het gedrag van je hond te veranderen. Daarna ga je zelf met je hond aan de slag. Hierna blijft er (telefonisch) contact over de vorderingen en indien nodig worden er vervolgafspraken gemaakt.

 

HOE LANG DUURT HET VOORDAT ER RESULTAAT IS?

De duur van het behandeltraject is sterk afhankelijk van de aard en complexiteit van het probleem. Voorop staat dat je tijd en geduld moet opbrengen om met je hond te trainen om het probleemgedrag te voorkomen of om te buigen naar gewenst gedrag.

 

INTERESSE?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Kijk voor de kosten bij tarieven.